Hen party aneb rozlučková party se svobodou

Dnes už je běžnou součástí svatebních příprav i rozlučková party se svobodou. Většinou to bývá oddělený den pro ženicha a nevěstu. V podstatě jde o to, že se oba sejdou se svými přáteli stejného pohlaví a prožijí den dle jejich představ. 

• Muži třeba rádi stráví celý den venku. Většinou na zahradě, kde podniknou fotbalový turnaj a následně do pozdních večerních hodin popíjejí alkohol. 
• Ženy zase preferují propracovanější plán dne. Rády se nechají hýčkat, obdivovat a pořizují spoustu fotografií. Pro nevěstu je to spíše citová záležitost. Je možná už i trošičku nervózní z nadcházející svatby, a tak si potřebuje dodat odvahy se svými kamarádkami. Takový den plný společnosti žen, lidově řečeno babinec je také známá pod názvem “Hen party”. 

Co znamená Hen party

Na takové rozlučce jsou povoleny pouze ženy. Často se však stává, že se ve večerních hodinách obě skupiny spojí a večer již prožijí spolu. Na party se svobodou se zve svědkyně, ta je hlavní pořadatelkou, pak nejbližší ženská rodina, tedy sestry, sestřenice, někdy i maminka s babičkou a tetami a nakonec kamarádky. Pokud se však nevěsta chce zcela odvázat doporučujeme starší v rodině spíše vynechat.

Jak vypadá rozlučka se svobodou

Zde se vše točí kolem krášlení nevěsty, kdy se ozdobí závojem a šerpou, plní se úkoly, rozdávají dárky, a to vše pod závojem alkoholu. Může se začínat v salonu a končit v nejhorší putyce ve městě. Vše je na přáních nevěsty a na tom, jak to svědkyně a další hosté vyslyší.

Každopádně je lepší, pokud se vše dopředu promyslí a nachystá. V ideálním případě se rozlučka započne u nevěsty doma, kde se všechny příchozí společně seznámí, nastrojí se pomocí čelenek nebo věnečků, které ženy sjednotí a poté se odeberou někam do společnosti.

   

Co připravit

• Nachystejte pohoštění. Jako základ dobré nálady bez rychle opitých hostů a bolestí hlavy je dobré a výživné jídlo. 
• Vymyslete a připravte zábavu. Třeba můžete rozstříhat fotku ženicha a v určeném limitu ji poskládat. Oblíbené je i poznávání věcí se zavázanýma očima nebo KPZ truhla. Krabice poslední záchrany (KPZ) obsahuje všelijaké věci k přežití – kondomy, těhotenský test, váleček, špunty do uší, peníze, podvazek a dobrou kávu. Oblíbená je i hra, kdy nevěsta shání telefonní čísla nebo podpisy cizích mužů.
• Za každý splněný úkol si nevěsta zaslouží nějaký dárek. Jaký? Co třeba župánek, který použije v den svatby při líčení a česání, ozdobný rámeček na svatební fotografii, archivní víno, náramek nebo nějaká hračka pro dospělé.
 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz