Jaké oblečení a prádlo mít ve skříni v období těhotenství a kojení

Těhotenství je krásným obdobím mnoha žen. Jsou dámy, které se hrdě pyšní těhotenským bříškem, jiné jej spíše schovávají pod volný oděv. Ani jedno není špatně. Každá žena se může oblékat tak, jak jí to je pohodlné a příjemné. Některé se těhotenskému oblečení a prádlu brání zuby nehty. Ale není k tomu žádný důvod. Dnes už je k dostání tolik krásných věcí, že každá nastávající maminka může být šik. Dříve či později to stejně přijde. Nedopnete oblíbené kalhoty a trička se vám budou vykasávat nahoru. I podprsenka bude najednou těsnější. To je ten správný okamžik, kdy je dobré koupit nové spodní prádlo.

1F12FCB7-93C1-4605-8E11-7EC8AA3EFE3F.jpg

Jaké oblečení

V požehnaném stavu je lepší se zaměřit spíše na materiál a střih. Látka by měla být pružná, měkká a střih takový, aby pěkně obejmul bříško a prsa. Rozhodně by vás to nemělo nikde tahat nebo škrtit. Můžete si zkusit vybrat takový střih a látku se vzorem, který vás opticky prodlouží, a tím trochu upozadí těhotenské bříško. 

Ve chvíli, kdy je žena těhotná, však nemusí zapomenout na ženskou módu. Sukně jsou docela ideální, protože je v nich volný pohyb. Mnoho žen pak rádo nosí punčochy a dobrou zprávou je, že se jich nemusíte vzdávat. Dnes jsou i těhotenské punčochy, které jsou speciálně dělané tak, že se pohodlně natáhnou přes celé břicho a nikam nesjíždí. Raději se však s barvami držte při zemi, opticky by vás zmenšily.

Zkuste se také poohlédnout po takovém oblečení, které vám umožní růst a tím pádem jej budete nosit až do porodu, a i nějakou dobu po něm, než se vaše tělo vrátí do normálu.

  

Těhotenské prádlo

Co se týká prádla, tam se skutečně nevyplatí šetřit. Většinou je totiž šité tak, že jej využijete nejen v době nošení miminka, ale i během kojení. Odepínací košíček nebo ramínko je dnes běžnou součástí. Umožní vám pohodlně nakojit své dítě kdekoliv si to vyžádá. Takže na veřejnosti nebude nucena vyhrnovat celé triko a ukazovat půl těla širokému okolí. Kojící podprsenky jsou dnes skutečně pěkné, takže ani před manželem se nebudete muset stydět svléknout.

Pokud se zaměříme na kalhotky, pak se může stát, že budete akorát potřebovat větší velikost. Protože tím, jak se rozšiřuje pánev, zvětšují se i boky.

   

Spánek

Určitě je vhodné koupit i těhotenské košilky na spaní. Taktéž, stejně jako podprsenky, jsou dělané nejen na dobu těhotenství, ale i na pohodlné kojení. Věřte, že je během noci několikrát využijeteTěhotenské košilky se budou hodit i na pobyt v porodnici. Vždy je příjemnější mít své vlastní prádlo a oblečení než se navlékat do nemocničních věcí. Budete se cítit příjemněji. 

Těhotenství a období kojení je krásné i náročné zároveň. A pokud si k tomu přizpůsobíte i svůj šatník, projdete jej s lehkostí.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz