Podvazek je důležitou součástí každých svatebních šatů

Velkou událostí v životě každého z nás je bezpochyby svatba. Chvíle, kdy si muž poklekne před ženou a požádá o její ruku, si pak budete pamatovat po celý život. Jsou dnes samozřejmě páry, kterým stačí žít tzv. na psí knížku, ale stále vedou vztahy toužící po svatebním veselí. Je to totiž závazek na celý život a je pravdou, že takové vztahy spolu déle vydrží.  

Jak by měla svatba vypadat

Celá svatba by měla vyjadřovat osobnost a životní styl jak nevěsty, tak ženicha. Určete si rozpočet, který jste ochotní za váš den dát a poté plánujte a zařizujte. Je potřeba zajistit místo pro obřad i hostinu. Vybírejte pečlivě a svědomitě. Na daném místě se totiž stanete manželi a bude ve vašich vzpomínkách a na fotkách. To místo vás musí oslovovat od prvního okamžiku. Mnoho párů se bere třeba tam, kde si poprvé vyznali lásku, je symbolem jejich vztahu, kde se seznámili či je pro ně nějakým způsobem okouzlující.  

Svatební oblečení

Naplánujte si také schůzku ve stavebním salonu. Muž si vybere svůj oblek a žena šaty. Trend se rok od roku mění. Vždy se ale soustřeďte spíše na svou postavu než na to, co se aktuálně nosí. K oděvu si sežeňte i odpovídající doplňky. Ženich by měl ladit k šatům s kravatou či motýlkem, nevěsta pak šperky a nesmí zapomenout na spodní prádlo, především podvazky. 

       

Funkce podvazku

Víte, proč se vůbec nosí? Není to pouze sexy doplněk a součást her, ale kdysi si tím ženy chránily svatební šaty. Věřilo se, že pokud svobodná žena získá kousek ze svatebních šatů, rychle se vdá. Nevěsty se musely před nimi bránit, a tak házely svatební kytici nebo právě onen podvazek. 

Dnes už se spíše nosí, abyste ve svatební noc potěšili partnera. Věnuje ho první družička. Často bývá modrý, a tak je splněno dvě ze čtyř zvyků. Že by nevěsta měla mít něco nového, modrého, starého a půjčeného.   

 

Svatební den by měl být organizovaný. Není nic horšího než hosté zmateně chodící po sále, nudící se a jen je nechat popíjet alkohol. Vyplatí se tedy pozvat dobrou kapelu a někoho pověřit, aby se postaral o zábavu. To většinou přinese hraní zábavných her. Zvedají se boty na otázky, poznává se nevěsta dle rukou, tančí se s balonem držíc hlavami, a také se zubami sundává podvazek.     

     

Pokud o něj nevěsta nechce přijít, může si zakoupit dvojitý. Stáhne se pak jen jedna část a druhou si může schovat na památku.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz